De tabletpakketten zijn niet meer leverbaar.

De papieren lesbrieven worden ook digitaal aangeboden in de vorm van zogenaamde tabletpakketten. De papieren lesbrieven zijn een-op-een omgezet naar bestanden voor de tablet (iPad).

  • Om te kunnen werken met een tabletpakket wordt gebruik gemaakt van App4learning, deze app is gratis te downloaden. Met App4learning kunnen leerlingen in de digitale lesbrief zelf aantekeningen maken, zinnen onderstrepen of markeren, eventueel de antwoorden op de opdrachten noteren, gebruik maken van Wikipedia en links leggen naar websites. Samenvattingen zijn makkelijk te maken door gebruik te maken van de kopieer- en plakfunctie.
  • Communicatie tussen docent en leerlingen vindt plaats in de klas via wifi. Uitwerkingen kunnen in de vorm van een notitie aan de docent gestuurd worden, die op zijn beurt zijn eigen notities met de klas kan delen.
  • De leerlingen krijgen een licentie waarmee havoleerlingen 4 jaar en vwo-leerlingen 5 jaar gebruik kunnen maken van de tabletpakketten. De aantekeningen en notities blijven al die tijd bewaard ook als de tablet kapot gaat. Na de gebruiksperiode zijn alle eigen aantekeningen en bestanden niet meer zichtbaar en bruikbaar.
  • Tabletpakketten worden per leerling besteld, rechtstreeks bij Uitgeverij Stoffels of via de tussenhandel. Er zijn verschillende pakketsamenstellingen gemaakt. Wilt u zowel de papieren versie als de tabletversie van de lesbrieven ontvangen, dan bestelt u een combipakket. Het is niet mogelijk om een eenmaal gedownload tabletpakket retour te sturen of later te wijzigen. Een eenmaal gemaakte keuze is na het downloaden dus definitief.
  • Ook al gebruiken de leerlingen deze tabletpakketten niet, voor u als docent zijn de pakketten uitermate handig door uw tablet aan te sluiten op de beamer of het digitale schoolbord. U kunt inzoomen op tekst, grafieken en tabellen. U kunt tekst markeren, onderstrepen en eventueel koppelingen maken naar Youtube of andere websites.
  • Voor de samenstelling van de tablet- en combipakketten klik HIER.