Met M&Oplus kunt u met enkele muisklikken een website maken voor de leerlingen van een of meer klassen.
De volgende onderdelen zijn per lesbrief beschikbaar om te activeren op de website van een klas:

  • De uitwerkingen van de opdrachten uit de lesbrieven gerangschikt per hoofdstuk. Leerlingen kunnen de uitwerkingen online raadplegen.
  • Samenvattingen incl. begrippenlijst en formules gerangschikt per hoofdstuk.
  • Meerkeuzevragen die online gemaakt kunnen worden. Leerlingen kunnen hun score en hun foute antwoorden bekijken en krijgen feedback.
  • Antwoorden op de diagnostische toetsen uit de lesbrieven. Leerlingen kunnen de antwoorden online raadplegen.
  • Uitwerkingen van de cases uit de lesbrieven.
  • Examenopgaven gerangschikt per lesbrief.

Omdat leerlingen in dit systeem kunnen beschikken over samenvattingen en de examenopgaven van 2000 t/m 2015 gerangschikt naar lesbrief is de aanschaf van een examenbundel overbodig.

M&Oplus kunt u bestellen voor de bovenbouw havo en/of de bovenbouw vwo. Indien u bijvoorbeeld M&Oplus voor de bovenbouw havo bestelt, krijgt u bovenstaande onderdelen voor alle lesbrieven tot uw beschikking om daarmee een website samen te stellen. U kunt dat per leerjaar (4H, 5H) doen. Wat de leerlingen op deze website te zien krijgen is afhankelijk van wat u activeert van bovenstaande onderdelen. U kunt dat per lesbrief doen maar ook zelfs per hoofdstuk. Zo bouwt u met enkele klikken van de muis een website voor de leerlingen van een bepaald leerjaar. U kunt bijvoorbeeld voor het leerjaar 4 havo alles in eerste instantie deactiveren. Pas nadat de leerlingen de opdrachten van hoofdstuk 1 van de Stichting & Vereniging hebben gemaakt en eventueel zelf het hoofdstuk hebben samengevat, activeert u de uitwerkingen en de samenvatting van dit hoofdstuk zodat leerlingen hun uitkomsten kunnen controleren en hun eigen samenvatting kunnen vergelijken met die op de website. Hiermee kunt u het leerproces dus in hoge mate sturen.

Alle onderdelen zijn een heel schooljaar beschikbaar voor uw leerlingen. Voor elk leerjaar (4H, 5H, 4V, 5V, 6V) stelt u zo een website samen. Elk leerjaar krijgt een apart wachtwoord.

Voor docenten die de werking van M&Oplus willen bekijken, is er een proefschool aangemaakt. U kunt bij deze proefschool slechts beschikken over een klein deel van de bestanden. Bij invoering van het systeem op uw school heeft u natuurlijk de beschikking over de bestanden van alle lesbrieven. Indien u het plussysteem van deze proefschool wilt bekijken, stuur dan een e-mail naar postbus@lweo.nl.